TechniekClub

Altijd al een beetje jaloers op Willie Wortel geweest? Zie je het al voor je? Je barst van de ideeën en je weet al hoe je het ongeveer wilt maken, maar je kan daar toch nog wat hulp bij gebruiken. Misschien ben je graag bezig met gereedschap en bedenk je de meest waanzinnige dingen. Of interesseert techniek je gewoon enorm.

Voel je je aangesproken? Doe dan mee met de Techniekclub van onze werkplaats. Een club voor jongens en meiden die enthousiast, nieuwsgierig en heel gemotiveerd zijn om zelf van alles te ontdekken. Wat je gaat doen? Voor een deel bepaal je het zelf. Kom maar op met je ideeën! Wij zoeken samen uit hoe we daarmee aan de slag gaan. Daarnaast bedenken wij ook verschillende opdrachten waarmee we aan het werk kunnen en is er zelfs tijd voor wat experimenten.

In de Techniek Club werken we met de volgende docenten die elkaar wekelijks afwisselen. Elk docent heeft zo zijn eigen manier van werken en specialisme. Dat maakt dat je terecht kunt met elke technische vraag die je maar kunt bedenken. Ze stellen zich hier even kort voor.

Renée Reijnders
"In Almere heb ik gewerkt als ontwerper Openbare Ruimte waar ik samen met kinderen het top 40 plein en de Krokodil bedacht voor het Muzenpark in de Muziekwijk. In mijn werk maak ik vrolijke interactieve beelden die de buitenruimte kleur geven. In de Techniek Club probeer ik kinderen voornamelijk te stimuleren om vanuit hun eigen inzichten diverse technieken aan te bieden. Daarbij boor ik de natuurlijke nieuwsgierigheid die bij de kinderen aanwezig is aan en nodig ze uit hun eigen grenzen op een speelse manier te verleggen. Boren, timmeren, schroeven, ontwerpen, tekenen, schuren, allemaal manieren om de kinderen aan het werk te zetten om zo hun eigen fantasie vorm te geven."
 
Carlos van de Voorde
Denk je aan elektra, dan denken we in de Stadswerkplaats meteen aan Carlos van de Voorde. Carlos heeft zijn sporen verdiend binnen de eletrotechniek van onder andere zuivelfabrieken waar de verpakkingen uit de machines. Hij zorgde er onder andere voor dat de productie van deze verpakkingen uit de geöliede machines uitrolden. Maar Carlos wist als geen ander hoe je de verschillende werkplekken zo moest inrichten, zodat niemand met lichamelijke klachten naar huis hoefde. Noem hem maar een ergonomisch techneut. In de Stadswerkplaats is Carlos onze elektro-specialist. Hij leert je solderen, elektrische verbindingen te maken, maar ook hoe je heel makkelijk een grappig technisch speeltje in elkaar kunt zetten, zoals een flipperkast, een radio (met restmateriaal), of een mini-katapult. Carlos kom je ook tegen als je het Repair Café bezoekt.

 

Joost de Bree
"Ik ben Joost de Bree, all-round techneut en al vroeg geïnteresseerd in hoe dingen in elkaar zitten en werken.Onder het motto: "gewoon eraan beginnen en doen" heb ik kennisgemaakt met veel verschillende zaken als timmeren, metselen, loodgieten, elektra, lassen, plaatwerken, motortechniek  etc etc. Op de Technische Universiteit Delft heb ik mijn belangstelling voor ontwerpen, tekenen en techniek goed kunnen uitleven in de studie Industrieel Ontwerpen. Daarna heb ik verschillende functies gehad die vaak te maken hadden met ontwerpen, innovatie en productontwikkeling. In mijn vrije tijd ben ik nog steeds met veel plezier aan het prutsen aan  oude auto's, boten en in huis. Ik vind het prachtig om van niets iets te maken en heel leuk om mijn ervaring te delen met jongens en meisjes die ook graag iets met hun handen maken!"

Arjan van Eeden
"Na anderhalf jaar MTS Grafische school in mijn geboortestad Eindhoven vertrok ik op mijn 18de naar Amsterdam. Daar wilde ik het vak van Special Effects voor Film en Reclame leren. Iets dat in die tijd vooral in Amsterdam was te volgen. Na wat kleine klusjes gedaan te hebben voor fotografen en filmproducties kreeg ik de gouden tip; ik kon terecht bij een van Nederlands grootste namen op het gebied van special effects.
In de 6 jaar die daarop volgde werkte ik aan de meest uiteenlopende klussen voor film en reclame:de ene dag zat ik achter de naaimachine, een volgende dag moest er een auto doormidden om aan een andere auto weer vast gelast te worden. Zo leerde ik met alle denkbare technieken, gereedschappen en materialen werken."


Meedoen? Dat kan! Ben je geïnteresseerd en heb je de motivatie om zo veel mogelijk zelf aan de slag te gaan, meld je dan aan!

Hier wat extra gegevens:
Wanneer: Elke vrijdagmiddag, tussen 15.30 en 17.30 uur.
Kosten: € 62,50 voor een strippenkaart dat in vijf keer opgemaakt kan worden.

Aanmelden: info@stadswerkplaats-culemborg.nl


Maximum aantal deelnemers:
Met 8 deelnemers zitten we vol (dan kunnen we iedereen voldoende aandacht geven).
Je kunt uiteraard op de wachtlijst geplaatst worden.

Waar:
Stadswerkplaats-Culemborg, Dahliastraat 30, 4101 DA Culemborg.

Meer info: info@stadswerkplaats-culemborg.nl of bel: 0345-517181.